Wessel Dammers

Geboortedatum01-03-1995
NationaliteitNL
Lengte1.85 m
Gewicht68 kg
PositieRechter Centrale Verdediger
Huidige clubFortuna Sittard
Vorige clubsFeyenoord, Excelsior Rotterdam, Spirit
InterlandsNL -20, NL -19, NL -18
Download perskit

Wessel Dammers is een balvaste en sterke spits met een hoog scorend vermogen. Wessel begon zijn carriere bij Spirit, waarna hij via Feyenoord in de jeugd van Excelsior terecht kwam. Na een heel sterk seizoen in de B1 van Excelsior haalde Feyenoord hem terug naar Varkenoord. Dit met veel succes. Wessel werd als eerste jaars A-Junior clubtopscorer en dit bleef niet onopgemerkt in Zeist. Dammers maakte zijn interland debuut voor Oranje onder 18 en is ook dit seizoen een vaste waarde in het team van Oranje onder 19. In januari 2014 werd zijn harde werk beloond met een contract voor anderhalf jaar plus een optie van nog 1 jaar bij Feyenoord.

In 2015 tekende Dammers een nieuw en verbeterd contract bij Feyenoord, kort nadat zijn optie was gelicht. Om ervaring in de Eredivsie op te doen werd Dammers na het openbreken van zijn contract verhuurd aan Cambuur Leeuwarden.

Aan het begin van het seizoen 2016/2017 sluit Wessel Dammers weer aan bij de A-selectie van Feyenoord.

In het seizoen 2016-2017 speelt Wessel Dammers onder andere een sterke wedstrijd tegen Manchester United in de Europa League.

Inmiddels heeft Wessel Dammers de overstap naar Fortuna Sittard gemaakt, waarmee hij samen met Perr Schuurs tot één van de sterkhouders is uitgegroeid. 

Foto: Pro Shots

Gerelateerd nieuws