Thomas Verhaar

Geboortedatum8-3-1988
NationaliteitNL
Lengte1.83 m
Gewicht70 kg
PositieRechtsbuiten
Huidige clubSparta Rotterdam
Vorige clubsSparta Rotterdam, Willem II, Houston Dutch Lions FC, VOC
Download perskit

Thomas Verhaar  is een Nederlands professioneel voetballer, die sinds 2014 als rechtsbuiten uitkomt voor Sparta Rotterdam.

Verhaar speelde in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en Willem II en in 2010 kwam de buitenspeler bij VOC Rotterdam terecht. Voor deze club speelde hij drie jaar. Deze drie jaar werden onderbroken doordat de aanvaller voor drie maanden verhuurd werd aan het Amerikaanse Houston Dutch Lions FC. In de zomer van 2014 werd hij overgenomen door Sparta Rotterdam, uitkomend in de Jupiler League. Hij debuteerde op 10 augustus. Op die dag won Sparta met 2 – 1 in eigen huis tegen FC Den Bosch en Verhaar begon in de basis. Tijdens zijn tweede wedstrijd was hij direct trefzeker; op bezoek bij Achilles '29 begon hij opnieuw in de basis en scoorde hij in de blessuretijd de 1 – 3, wat uiteindelijk ook de einduitslag bleek te zijn.

In het seizoen 2015/2016 won Thomas de Gouden Stier voor beste speler in de Jupiler League, nadat hij een paar weken hiervoor zijn contract bij Sparta had verlengd tot de zomer van 2019.

Foto: Pro Shots / Kay Int Veen 

Gerelateerd nieuws