Michel Vorm

Geboortedatum20-10-1983
NationaliteitNL
Lengte1.83 m
Gewicht86 kg
PositieKeeper
Huidige clubTottenham Hotspur
Vorige clubsSwansea City, FC Utrecht, FC Den Bosch
InterlandsNL
Download perskit

Michel Vorm is een keeper die onder contract staat bij Swansea City. Vorm begon met voetballen bij amateurclub JSV uit Nieuwegein. Daar werd hij opgemerkt door scouts van FC Utrecht, waarna hij overstapte naar de jeugdopleiding van de Domstedelingen. Hoewel hij er vaak dicht tegenaan zat, lukte het hem niet definitief de stap naar het eerste elftal te maken. Om die reden werd de doelman voor het seizoen 2005/2006 verhuurd aan eerstedivisieclub FC Den Bosch. Hij debuteerde op 12 augustus 2005 in het betaald voetbal, in de met 3-1 verloren uitwedstrijd tegen FC Emmen. Hij draaide een uitstekend seizoen, waarin hij 35 wedstrijden speelde, en dus werd hij in de zomerstop weer toegevoegd aan de eerste selectie van FC Utrecht. 

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen maakte de Nieuwegeiner meer indruk dan de andere twee keepers van Utrecht en dus begon hij het seizoen 2006/2007 als eerste keeper. Aan het eind van het seizoen 2006/2007 werd Vorm door de supporters van FC Utrecht gekozen tot Speler van het Jaar. Hij verkreeg de David di Tommaso-trofee boven Francis Dickoh en Jean-Paul de Jong.

Na de eerste wedstrijd van het seizoen 2011/2012 voor FC Utrecht te hebben gespeeld, vertrok Michel naar Swansea City FC. Bij de Welshe club tekende hij een driejarig contract en binnen een half seizoen behoorde hij al tot één van de belangrijkste spelers van het elftal. 

Op 19 november 2008 maakte Michel zijn debuut voor het Nederlands elftal in de tweede helft van de met 3-1 gewonnen vriendschappelijke interland tegen Zweden. Ook maakte hij deel uit van de selectie op het Wereldkampioenschap voetbal 2010 in Zuid-Afrika.

In juni 2014 wordt Michel opgenomen in de definitieve WK selectie van Louis van Gaal. Op 12 juli 2014 maakte Michel zijn WK debuut tegen tegen Brazilië, waarna Michel met Nederland de bronze plak binnen haalde.

Na het WK nam de interesse van topclubs in Michel, welke voor het WK al speelde, verdere vormen aan. Op 24 juli 2014 tekende Michel een contract voor 4 jaar bij Tottenham Hotspur.

Gerelateerd nieuws