Jeff Hardeveld

Geboortedatum27-02-1995
NationaliteitNL
Lengte1.84 m
Gewicht
PositieLinksback
Huidige clubHeracles
Vorige clubsFC Utrecht, Feyenoord Rotterdam
Download perskit

Jeff Hardeveld is een Nederlands voetballer die bij voorkeur als verdediger speelt. Hij tekende in juli 2017 een contract tot medio 2019 bijHeracles Almelo, dat hem overnam van FC Utrecht. In zijn verbintenis werd een optie voor nog een seizoen opgenomen.

Hardeveld begon met voetballen bij Vitesse Delft en werd vandaaruit opgenomen in de jeugdopleiding van Feyenoord. Daar begon hij in de C-jeugd. Hardeveld zat begin 2014 eenmaal op de bank bij het eerste team, tijdens een thuiswedstrijd tegen N.E.C..

Hardeveld stapte in 2014 over naar FC Utrecht. Hij speelde drie jaar bij FC Utrecht, een tijd die vooral in het teken van blessureleed stond. Hij maakte op 20 december 2014 zijn debuut in het betaald voetbal, tijdens een competitiewedstrijd tegen AZ. Hij kwam dat seizoen nog tot 15 wedstrijden. Het daaropvolgende seizoen speelde hij door blessures slechts een officiële wedstrijd voor de club. Desondanks behield FC Utrecht vertrouwen in de speler en besloot zijn contract te verlengen. Na in maart 2016 teruggekeerd te zijn van een zware knieblessure moest Hardeveld zich in de rust van de bekerwedstrijd tegen VVSB opnieuw laten vervangen. Na een operatie zou hij zich op het volgend seizoen moeten richten. Echter, in augustus 2016 kreeg Hardeveld een terugslag waardoor hij weer zo'n twaalf maanden zou moeten revalideren.

Hardeveld tekende in de zomer van 2017 een tweejarig contract met Heracles Almelo, met een optie voor een derde jaar. Sinds zijn komst speelt hij alle wedstrijden in de basis als linksback of linker centrale verdediger.

Foto: Pro Shots