Wessel Dammers tekent nieuw contract bij Feyenoord

Nadat club en speler eind vorige maand al tot overeenstemming kwamen, is het nu officieel: Wessel Dammers ligt tot 2018 vast in De Kuip. De twintigjarige jeugdinternational zette woensdagmiddag in het bijzijn van zijn familie en zaakwaarnemers Patrick Poldervaart & Wessel Weezenberg in een van de Business Units van het stadion zijn handtekening onder een driejarige verbintenis, die ingaat op 1 juli 2015.

Het nieuwe contract is voor Dammers een mijlpaal in een seizoen dat hij niet snel zal vergeten. Als talent uit de eigen jeugdopleiding maakte hij vorige zomer de stap naar het eerste elftal, waar hij door de technische staf werd omgeturnd van aanvaller tot verdediger. Als rechter centrale verdediger maakte hij in december zijn gedroomde debuut, als invaller in de gewonnen Europese uitwedstrijd tegen Standard Luik. ‘Als jonge speler is er niks mooiers dan zulke duels te mogen spelen’, zei Dammers.

Dammers zijn huidige contract liep dit seizoen af. Feyenoord had wel de mogelijkheid een optie te lichten voor het seizoen 2015/2016. Nadat de club deze optie had gelicht in maart 2015, werd al snel duidelijk dat Feyenoord het contract van Dammers wilde openbreken tot 2018.

Foto: Feyenoord Media