Veldwijk tekent contract met FC Groningen

Lars Veldwijk heeft bij FC Groningen een overeenkomst getekend voor de komende drie seizoenen tot de zomer van 2020. Tijdens de contractondertekening en persconferentie was veel media aanwezig.

Carrière

Veldwijk speelde in de jeugd bij de Legmeervogels in zijn geboorteplaats Uithoorn en bij Argon in Mijdrecht, voordat hij in de opleiding van FC Volendam terecht kwam. Bij de Volendammers maakte de spits zijn debuut in het betaalde voetbal waarna hij in 2011 de overstap maakte naar FC Utrecht. In Utrecht speelde Veldwijk zijn eerste Eredivisiewedstrijden en werd vervolgens in die periode verhuurd aan FC Dordrecht dat destijds in de Jupiler League speelde. In 2013 vervolgde de spits zijn carrière bij Excelsior, eveneens in de Jupiler League. Met dertig treffers werd Veldwijk topscorer van de Jupiler League in het seizoen 2013/2014 en maakte de overstap naar het Engelse Nottingham Forest. In 2015/2016 werd hij door de Engelse club verhuurd aan PEC Zwolle, waar hij 14 keer scoorde en 11 assists gaf. Aan het begin van afgelopen seizoen volgden er nog enkele duels in Engeland, voordat een transfer naar KV Kortrijk in België volgde. Lars Veldwijk speelde op 15 november 2016 een oefeninterland voor Zuid-Afrika, tegen Mozambique (1-1). Vanaf de winterstop is Veldwijk verhuurd aan het Noorse Aalesunds FK. Daar speelde hij tot dusver zestien wedstrijden en scoorde vijf keer. In totaal speelde Veldwijk 168 officiële wedstrijden voor zijn acht voorgaande clubs en kwam hij daarin tot 75 treffers.

Goed gesprek en definitieve keuze

Trainer Ernest Faber en de nieuwe technisch manager Ron Jans zochten Veldwijk vorige week op in Noorwegen om de plannen die FC Groningen met de spits heeft te bespreken. Veldwijk kent Jans nog uit een succesvolle periode bij PEC Zwolle. “Ik heb met Jans een goede samenwerking gehad en we hebben ook altijd contact gehouden. Na zijn aanstelling hier heb ik hem een SMS gestuurd, misschien heeft dat nog invloed gehad,” grapte de nieuwe spits.
 
“Faber en Jans hebben een heel goed gesprek met me gevoerd in Noorwegen en er sprak veel vertrouwen uit. Toen was het al duidelijk dat ik de keuze voor FC Groningen wilde maken. Het heeft allemaal nog wat langer geduurd, maar ik ben heel blij om hier te tekenen.”

Zo snel mogelijk aansluiten 

De selectie van Faber is vanmiddag vertrokken naar Duitsland voor een trainingskamp, maar Veldwijk moet later vandaag nog terug naar Noorwegen om eventueel zondag nog een wedstrijd te spelen met Aalesunds FK. “Ik moet daar nog één wedstrijd spelen, maar mijn gevoel ligt nu bij Groningen dus dat is wel lastig. Ik ga dat morgen met de mensen daar bespreken en hopelijk zien ze aan mij dat ik zo snel mogelijk wil aansluiten bij FC Groningen.”
 
Doordat de competitie in Noorwegen in de zomers doorloopt is Veldwijk direct speelklaar. “Ik ben topfit, het seizoen zou wat mij betreft morgen mogen beginnen. Ik heb heel veel zin om me hier in Groningen te laten zien.”

Foto: FC Groningen media