Thomas Verhaar wint Gouden Stier

Thomas Verhaar heeft gistermiddag de Gouden Stier voor beste speler van de Jupiler League gewonnen. De 28-jarige Rotterdammer had met 24 doelpunten en 17 assists een groot aandeel in het kampioenschap van de Kasteelclub.

De Gouden Stier uitreiking

De Gouden Stier uitreiking is een initiatief van de Coöperatie Eerste Divisie, de clubs uit de Jupiler League en hoofdsponsor Jupiler. De Gouden Stier is een stimulans voor de beste spelers, trainers en talenten uit de Jupiler League die zich ontwikkelen richting de top. De jurering wordt gedaan door de trainers en aanvoerders van de clubs uit de Jupiler League, in combinatie met stemmen van het Nederlandse publiek in de categorie beste speler.

Thomas Verhaar kreeg de Gouden Stier gistermiddag uitgereikt in Almere uit handen van de huidige topscorer van de Eredivisie, Vincent Janssen. De Bronzen Stier, welke hem de nominatie voor de Gouden Stier heeft opgeleverd, werd hem eind 2015 uitgereikt door Piet de Visser in Rotterdam.

Blijdschap

Als een voetballer op 26-jarige leeftijd nog amateurvoetballer is, lijkt een carrière als prof zo goed als zeker onhaalbaar. Het hoeft dan echter nog niet te laat te zijn, zo heeft Thomas Verhaar bewezen. Twee jaar nadat de aanvaller nog zijn wedstrijden bij de amateurs afwerkte, stond hij op het podium om de Gouden Stier voor beste speler van de Jupiler League in ontvangst te nemen. 

"Ik heb er wel hard voor moeten werken. Ik heb altijd gedaan wat voor mij het best voelde en waar ik van kon genieten. Dan komen de kwaliteiten vanzelf bovendrijven", stelt de clubtopscorer.

Foto: Pro Shots