Sparta breekt contract Rick van Drongelen open

Sparta Rotterdam heeft het contract met Rick van Drongelen open gebroken en verlengd tot medio 2019. De 17-jarige centrumverdediger, officieel nog A-junior, kwam het afgelopen seizoen tot vijftien competitiewedstrijden en kroonde zich in april tot jongste doelpuntenmaker in de clubgeschiedenis. Van Drongelen zette vandaag officieel zijn handtekening onder de nieuwe overeenkomst, nadat hij vorige week reeds tot een mondeling akkoord was gekomen.

Blij met zijn nieuwe verbintenis

'Ik ben superblij dat ik met Sparta de eredivisie in ga. Je ziet dat in de afgelopen weken veel contracten van spelers binnen de club zijn opengebroken. Dit gaat gepaard met het feit dat de club is gepromoveerd naar de eredivisie. Dat ik nu ook in dat rijtje spelers sta, maakt me trots. Ik heb het erg naar mijn zin bij Sparta en we hebben een hecht team. Hier moeten we de nieuwe spelers ook in meenemen en dat zowel binnen als buiten het veld laten zien'., aldus Rick van Drongelen tegenover zijn managementbureau Prime Sportbusiness.

Alex Pastoor

‘We zijn erg blij dat we Rick langer aan ons hebben kunnen binden’, reageert trainer Alex Pastoor. ‘Afgelopen seizoen heeft hij aan iedereen laten zien wat wij eigenlijk al wisten: de jeugdopleiding heeft weer een groot talent voortgebracht. Het is een speler met heel veel potentie'.

Voorbereiding op het nieuwe seizoen

Rick van Drongelen speelt vanavond de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De KNVB had hem vandaag liever op de velden in Heelsum gezien, waar het Nederlands elftal onder 19 zich voorbereid op het Europees Kampioenschap welke begin volgende maand van start gaat in Duitsland. Van Drongelen zelf vindt het erg jammer dat hij niet kan deelnemen aan het Europees Kampioenschap, maar begrijpt het standpunt van Sparta Rotterdam.

'We gaan een zeer belangrijke voorbereiding tegemoet nu de club voor het eerst in jaren terugkeert naar de Eredivisie. Ik ga me in de komende weken vol concenteren op de trainingen en oefenwedstrijden en kijk erg uit naar de eerste competitiewedstrijd tegen Ajax. 'Natuurlijk wens ik de jongens veel succes tijdens het EK in Duitsland en ik ga proberen er zoveel mogelijk van mee te krijgen gedurende de voorbereiding'.

Foto: Prime Sportbusiness Media