Michele Santoni nieuwe trainer Almere City

De 38-jarige Michele Santoni wordt de nieuwe hoofdtrainer van Almere City FC. De Italiaanse Amsterdammer tekent in Almere voor twee seizoenen. Afgelopen seizoen was Santoni assistent-trainer bij het Italiaanse Cagliari uitkomend in de Serie A.De Deen Ole Tobiasen wordt de nieuwe assistent-trainer.

Santoni werkte de afgelopen jaren voornamelijk in het Middellandse Zeegebied en was zo in dienst bij de Italiaanse clubs AS Livorno, AC Cesena en Lazio Roma. Het afgelopen seizoen was hij assistent-trainer bij Cagliari. Voor zijn aanstelling aldaar was Santoni onderdeel van de technische staf van Frank de Boer bij Inter Milan. Santoni maakte in het kielzog van De Boer de overstap naar de Nerazzurri, nadat hij eerder succesvol in de hoedanigheid van video-analist met de voormalig Nederlands international had samengewerkt bij Ajax.

Bij Almere City FC krijgt Santoni voor het eerst de kans zich te ontwikkelen als hoofdtrainer, net zoals zijn voorganger Jack de Gier dat drie seizoenen geleden kreeg. Santoni: “Ik heb altijd in dienst gestaan van andere trainers, in combinatie met werkzaamheden bij het eerste elftal. Het idee om op eigen benen te staan bij een club uit de Eerste Divisie, sprak mij enorm aan. Met Ivar van Dinteren en Ole Tobiasen heb ik twee oud-profs in mijn team, die op dezelfde manier naar voetbal kijken.”

Technisch directeur Robert Maaskant licht de selectie van Santoni toe: “Michele heeft tijdens zijn loopbaan in de voetballerij met meerdere facetten van de sport te maken gehad en heeft zich hierdoor gevormd tot een complete trainer met een onderscheidende visie, die toe is aan zijn eerste baan als hoofdtrainer. Dat Almere City FC hem die kans gunt, past compleet bij het innovatieve en eigenwijze karakter van deze club.”

Foto: Almere City Media, de heer Baltus.