Lars Veldwijk tekent contract bij KV Kortrijk

Lars Veldwijk verruilt de Championship voor de Jupiler Pro League (hoogste divisie in België). De centrum spits, die vorig jaar op huurbasis uitkwam voor PEC Zwolle in de Eredivisie, tekent een contract voor 4 jaar bij KV Kortrijk nadat hij eerder vandaag zijn contract bij Nottingham Forest heeft laten ontbinden.

Mooie club en uitdaging

Lars Veldwijk vindt het een mooie uitdaging om uit te komen in de hoogste divisie van België: ‘Het was voor mij vooral belangrijk dat ik in de hoogste divisie van een goed voetballand kon uitkomen, nadat ik vorig jaar een goed seizoen in de Eredvisie heb doorgemaakt’, vertelt Lars Veldwijk aan zijn managementbureau Prime Sportbusiness. 'Er is de afgelopen tijd veel interesse geweest. Ik stond bij veel interessante clubs op 1e plek van hun ‘schaduwlijst’, maar deze clubs diende allemaal eerst een uitgaande transfer af te ronden. Ook waren er wat andere concrete clubs, maar echter niet in de hoogste divisie'.

Transfer naar België

Veldwijk hoorde vandaag pas van de interesse van KV Kortrijk via zijn zaakwaarnemers. De transfer kwam rond het middaguur in een stroomversnelling. ‘KV Kortrijk is een mooie club. Omdat ik vanmorgen al naar Amsterdam ben gevlogen, zijn we begin van de middag direct vanuit Amsterdam naar Kortrijk gereden. Terwijl mijn zaakwaarnemers direct de onderhandelingen waren gestart over mijn nieuwe contract, ben ik zelf op de club gaan rondkijken. Ik had direct een goed gevoel bij deze club en stad. Ook heeft KV Kortrijk de afgelopen weken een paar zeer goede resultaten neergezet waaronder een gelijkspel tegen KV Mechelen en de winst op Club Brugge. Sportief gaat het hier momenteel zeer goed en ik wil mijn steentje hier aan gaan bijdragen'.

Bekijk later vandaag de uitgebreide fotoreportage van deze hectische dag voor Lars op onze Social Media kanalen.

Foto: Pro Shots