Karim El Ahmadi en Bart Ramselaar naar finale KNVB beker

Karim El Ahmadi en Bart Ramselaar hebben de finale van de KNVB beker bereikt met repectievelijk Feyenoord en FC Utrecht. Feyenoord versloeg AZ Alkmaar in een spetterende halve finale in de kuip met 3-1. FC Utrecht versloeg een dag eerder stuntploeg VVSB met 3-0.

Belang

Voor beide clubs hing er veel af van de halve finale wedstrijd. FC Utrecht stond voor het laatst in de finale van het nationale bekertoernooi in 2004. De Eredivisieclub was toen in de kuip te sterk voor FC Twente.

Feyenoord verspeelde in de laatste 3 maanden de kans op een kampioenschap door 7 keer achter elkaar te verliezen. Deze reeks werd afgelopen weekend verbroken door nota bene FC Utrecht te verslaan in de Galgenwaard. De KNVB beker is de ultieme kans voor Feyenoord om het seizoen alsnog af te sluiten met een prijs.

Bart Ramselaar

Bart Ramselaar heeft een uitstekend bekerseizoen neergezet voor FC Utrecht. De middenvelder scoorde 3 keer en leverde 1 assist af. Hij was van grote waarde tijdens de kwartfinale in Eindhoven tegen PSV door 2 keer te scoren.

Karim el Ahmadi

Karim el Ahmadi was, zoals zo vaak, ook dit seizoen weer zeer belangrijk op het middenveld van Feyenoord tijdens het bekertoernooi. Tijdens de halve finale tegen AZ Alkmaar kwam hij bijna tot scoren en leverde hij veel arbeid in verdedigend opzicht.

Finale in de kuip

Feyenoord en FC Utrecht spelen op zondag 24 april 2016 de bekerfinale in de Rotterdamse kuip. Karim el Ahmadi hoopt de KNVB beker hetzelfde weekend nog mee te nemen naar de Coolsingel. Bart Ramselaar heeft de ultieme kans om tijdens zijn eerste volledige seizoen het 'betaalde voetbal' direct een grote prijs te pakken.

Foto: Pro Shots / Erwin Spek