Jordy Clasie tekent bij Southampton FC

Jordy Clasie vertrekt na vijftien jaar bij Feyenoord. Clasie heeft gisteravond met Southampton FC overeenstemming bereikt over een een contract voor 5 jaar tot de zomer van 2020.

In Southampton wordt hij herenigd met Ronald Koeman en Graziano Pellè, die Clasie in 2014 voorgingen. Clasie onderging gistermiddag met succes een medische keuring in Londen en zette achtereenvolgens zijn handtekening onder een vijfjarig contract in Southampton. Bij Feyenoord had Clasie nog een contract tot 2018.

"Elke speler heeft ambitie en voor mij Engeland is de beste competitie, dat is de hoofdreden dat ik hier kom. Dit is voor mij het juiste moment om deze stap te maken. Ik heb maar liefst 15 jaar voor Feyenoord gespeeld, waarvan de laatste vier jaar in het eerste elftal. Het was niet gemakkelijk voor mij om te vertrekken, maar ik voelde dat dit het juiste moment is. Ik sprak met mijn familie, mijn vriendin en mijn management Prime Sportbusiness en we voelden dat dit het juiste moment is om deze stap te maken. Deze club en de trainer wilde mij graag en dat voelt goed. Vanaf het eerste moment dat ik hier het stadion in liep voelt het goed.", aldus Jordy Clasie.

Volgende week donderdag 23 juli krijgt Clasie direct de kans om afscheid te nemen van het legioen. Die dag keert hij voor even terug in een uitverkochte Kuip, als hij het met zijn nieuwe club opneemt tégen Feyenoord.

Foto: Southampton FC Media