Jordy Clasie: Debuut Premier League

Jordy Clasie heeft eindelijk zijn debuut kunnen maken bij Southampton in de Premier League. Jordy Clasie die deze zomer overkwam van Feyenoord raakte al snel geblesseerd bij zijn nieuwe club nadat hij enkele wedstrijden in de voorbereiding en in de Europa League had gespeeld, maar nu kon hij in de negende speelronde minuten maken. In de 59e minuut kwam Clasie in het veld voor Steven Davis.

Trots

Jordy Clasie was enorm trots dat hij eindelijk zijn debuut heeft kunnen maken ndat hij er lang op heeft moeten wachten: “Ik ben nu vijf jaar profvoetballer en ben nooit geblesseerd geweest, tot ik hier kwam. Problemen met mijn hamstring.”, aldus Clasie tegenover zijn management Prime Sportbusiness.

Clasie herstelde snel van zijn hamstring blessure maar daarna ging het opnieuw ongelukkig mis: “We namen juist geen risico. Ik kwam terug, speelde mee met het beloftenelftal en op een ongelukkig moment raakte ik opnieuw geblesseerd. Dit keer was het een vervelende blessure aan mijn enkel.” “Mijn eerste echt lange blessure. Niet zo lang als anderen misschien, maar zes of zeven weken is voor mij erg lang.”

Periode van frustatie

Het was frustrerend voor de 24-jarige spelmaker om zijn teamgenoten vanaf de zijkant te moeten aanmoedigen, geeft Clasie toe. “Je wil belangrijk zijn op het veld. Je kunt niks doen, zit maar thuis en moet de wedstrijden voor de tv kijken. Frustrerend, maar het hoort bij het voetbal. Soms heb je pech.” Clasie heeft inmiddels twee duels in de Premier League achter de rug.

Foto: Pro Shots / Kay Int Veen