Jerson Cabral wordt international van Kaapverdië

Jerson Cabral gaat een bijzondere week tegemoet. De aanvaller is voor het eerst geselecteerd voor de nationale ploeg van de Kaapverdische Eilanden. Komende week staan twee kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup op het programma, tegen Marokko. 

“Mijn ouders zijn Kaapverdiaans en ik was er al een tijdje mee bezig om voor het land uit te kunnen komen. Nadat ik in de afgelopen weken het papierwerk rond heb gekregen met mijn zaakwaarnemers, was het aan de bondscoach om mij op te roepen”, vertelt Jerson Cabral, die vandaag al vertrekt naar Kaapverdië. “Mijn vader gaat ook mee,  mijn ouders zijn beide heel trots. Ik kijk echt uit naar de komende week. In de winterstop ben ik er nog geweest voor een korte vakantie, maar nu ga ik er heen voor het echte werk. Bij FC Twente heb ik sinds de winterstop het goede gevoel te pakken en dat wil ik meenemen naar deze interlands. Dat ik meteen Hakim Ziyech tref maakt het extra leuk en bijzonder.”

Op 26 en 29 maart treft Jerson Cabral Marokko (zowel uit en thuis) en dus tevens ploeggenoot Hakim Ziyech. De spelverdeler staat te boek als zijn steun en toeverlaat bij FC Twente. Karim El Ahmadi is ook opgenomen in de definitieve selectie van Marokko.

Garry Mendes Rodrigues is ook weer geselecteerd voor het nationale team. Het wordt de eerste keer dat de neven een interland met elkaar gaan spelen.

Foto: Pro Shots