Jerson Cabral versterkt Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam heeft overeenstemming bereikt met SC Bastia over de komst van Jerson Cabral naar Het Kasteel. De 26-jarige aanvaller komt tot het einde van dit seizoen op huurbasis naar Rotterdam-West.

Jerson Cabral begon zijn voetballoopbaan bij stadgenoot Feyenoord waar hij in 2010 zijn debuut maakte in de Eredivisie. In 2012 tekende hij een contract bij FC Twente en hier stond hij vier jaar onder contract. In deze periode speelde Cabral op huurbasis voor ADO Den Haag en Willem II. Afgelopen zomer tekende Cabral een driejarig contract bij SC Bastia.

Trainer Alex Pastoor is blij met de komst van Cabral: “Met Jerson voegen we aanvallende ervaring en rendement toe aan onze selectie. Met ruim 100 wedstrijden in de Eredivisie weet hij wat er van hem verwacht wordt.” Sparta Rotterdam kon deze transfer mogelijk maken door de verschuivingen op de transfermarkt. “Er zijn de afgelopen periode diverse spelers getransfereerd met een verleden bij Sparta. Door de opbrengst hiervan en de ruimte die we hebben gekregen binnen onze selectie konden we  door middel van efficiënt optreden van bestuur en technische driehoek snel toeslaan,” aldus Pastoor.

Sparta’s nieuwe aanwinst is blij met zijn overgang naar Sparta. “Ik ben opgegroeid in Rotterdam-West, dat maakt het extra mooi om met Sparta in de Eredivisie te gaan spelen.” Cabral zal zo spoedig mogelijk richting Rotterdam komen. “Het is allemaal snel gegaan. Ik ben nu nog in Frankrijk, maar ik zal morgen al in Rotterdam arriveren om me te melden op Het Kasteel. Ik kijk uit naar de kennismaking met de groep en staf.”

Foto: Pro Shots