Guyon Fernandez tekent bij Stal Dniprodzerzhynsk

Guyon Fernandez heeft een contract getekend tot het einde van dit seizoen bij Stal Dniprodzerzhynsk uit Oekraïne.

Stal Dniprodzerzhynsk is de huidige nummer acht in de competitie en wordt getraind door Erik van der Meer. Fernandez is sinds vorig week aanwezig op de club en verwacht aankomend weekend aan te sluiten bij de wedstrijdselectie wanneer zijn nieuwe club het opneemt tegen Europa League deelnemer Shakhtar Donetsk. Indien de overschrijving snel wordt afgewikkeld, kan hij wellicht zelfs woensdag al aansluiten tijdens de bekerwedstrijd tegen verliezend Europa League-finalist Dnjepr Dnjepropetrovsk.

'Hij maakt een gretige indruk', stelt Van der Meer, sinds december hoofdtrainer van Stal Dniprodzerzhynsk, 'al kun je wel zien dat hij een tijdje geen wedstrijden heeft gespeeld, honderd procent fit is Gyon nog niet. Maar dat risico durf ik wel met hem aan. In het verleden heeft hij bewezen een bal vast te kunnen houden en goals te kunnen maken. Dit seizoen speelt Stal nog maar zes wedstrijden. In die periode moeten we kijken of het van beide kanten bevalt en of we daarna eventueel met elkaar verder gaan.'

Guyon Fernandez kwam eerder uit voor Feyenoord, NAC Breda, PEC Zwolle, Excelsior, ADO Den Haag en Perth Glory.  Bij de Australiërs liet hij zijn contract in januari dit jaar ontbinden.

Foto: Pro Shots