Clubs zoeken de zon op tijdens winterstop

De Nederlandse en Belgische voetbalclubs zochten deze week de zon op nadat de spelers en trainers even hebben kunnen genieten van de feestdagen. De meeste clubs reizen af naar Marbella waar onder perfecte omstandigheden kan worden getraind op het Marbella Football Center.

Wessel Weezenberg en Patrick Poldervaart reisden deze week mee naar Marbella namens Prime Sportbusiness en bezochten daar Standard de Liège, Club Brugge, Zulte Waregem,  NEC Nijmegen, AZ Alkmaar, Heracles Almelo, Ado Den Haag, PEC Zwolle en Málaga.

PEC Zwolle in Mijas

Zondagochtend vertrok de selectie in alle vroegte naar Zuid-Spanje voor een trainingskamp in Mijas. Prime Sportbusiness bezocht de training later op de middag  samen met oude bekenden Hans Westerhof en Rob Luijendijk. Lars Veldwijk en Bart Schenkeveld maakte een sterke en fitte indruk. PEC Zwolle speelt later deze week een oefenwedstrijd tegen NEC Nijmegen welke overigens live is te volgen via PEC Zwolle TV.

NEC Nijmegen in Marbella

De selectie van N.E.C. vertrok in de nacht van maandag op dinsdag vanaf het Goffertstadion naar Amsterdam en vloog vanaf daar naar Málaga. Na een busreis arriveerde het gezelschap op het Marbella Football Center, waar het gedurende de hele week verblijft. Prime Sportbusiness cliënt Jay-Roy Grot maakte een goede indruk. De A-Junior kreeg maandag, net als de overige spelers, te horen dat hij deel uitmaakt van de selectie nadat hij de afgelopen weken terug is gekeerd van een vervelende blessure.

AZ Alkmaar in Estepona

Zondagavond rond kwart voor elf draaide de bus met daarin de selectie van John van den Brom de parkeerplaats van hotel Estepona Palace op. Met 26 spelers zijn de Alkmaarders tot 9 januari op trainingskamp aan de Spaanse zuidkust. Prime Sportbusiness bezocht de 1e training op maandagochtend. Het trainingsveld van AZ Alkmaar lag letterlijk midden in een berg verstopt en was niet erg makkelijk te vinden. Namens AZ Alkmaar waren Max Huiberts & Robert Eenhoorn inmiddels ook gearriveerd en wij kwamen elkaar bij toeval tegen terwijl we naar het veld zochten. De team manager van AZ Alkmaar is ons uiteindelijk naar de juiste berg voorgereden, waarna we alsnog met z'n allen van de training hebben kunnen genieten.

Heracles in Benahavis

De klok sloeg zondagnacht om 4.30 toen de spelersbus van Heracles Almelo koers zette richting Rotterdam The Hague Airport. Aldaar vertrok de selectie om 8.45 uur richting Málaga tezamen met de selectie van PEC Zwolle. Om 11.15 landde het toestel op het vliegveld van Málaga, waarna  de selectie per bus vertrok naar het Gran Benahavis Spa Hotel in Benahavis. Prime Sportbusiness bezocht de woensdagochtend training en trof daar een fitte en zeer gretige selectie. Prime Sportbusiness cliënt Wout Droste was gretig tijdens de afwerkoefeningen en kijkt uit naar de start van de 2e seizoenshelft waarin de derby met FC Twente staat gepland.

De zuiderburen

Naast de Nederlandse clubs bezocht Prime Sportbusiness ook onze zuiderburen. Standard de Liège werd bezocht tijdens de oefenwedstrijd tegen SC Preussen Münster terwijl Zulte-Waregem een aantal zeer fanatieke trainingen afwerkte op het Marbella Football Center. Club Brugge werd bezocht in het NH Hotel Almenera in Sotogrande waar ook Henk Fraser en Tyronne Ebuehi zich bevonden met de selectie van ADO Den Haag.

Overige clubs

Karim El Ahmadi en Rick van der Meer reisden deze week met Feyenoord af naar Algarve in Portugal. Er is echter weinig sprake van zon voor de Rotterdammers. Feyenoord traint de gehele week in de regen. Karim El Ahmadi raakte aan het begin van de week licht geblesseerd aan zijn knie, maar traint inmiddels al weer volledig mee met de groep. 

Jerson Cabral trekt zijn goede reeks van voor de winterstop ook door in het nieuwe jaar. De vleugelspits traint hard en maakte een zeer sterke indruk tijdens de oefenwedstrijd tegen Genk, welke met 1-0 werd gewonnen. FC Twente kreeg een strafschop nadat Jerson Cabral werd neergehaald na een goede actie. De strafschop werd benut door Hakim Ziyech.

Wessel Dammers is met Cambuur Leeuwarden in Portugal. Later deze week speelt hij een oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Sparta Rotterdam vertrok eveneens naar Portugal waar het naast een aantal trainingen ook een oefenwedstrijd speelde tegen Lierse SK (3-0). Enige smet op de trip is er uitvallen van basisspeler Rick Ketting. De talentvolle verdediger raakte gebleseerd aan zijn enkel maar verliet het trainingskamp niet. Het ligt in de lijn der verwachting dat hij tijdens de herstart van de competitie weer kan aansluiten.