Bart Schenkeveld tekent bij PEC Zwolle

Bart Schenkeveld heeft deze week een contract getekend bij PEC Zwolle. Schenkeveld komt transfervrij over van Heracles Almelo en tekent voor drie seizoenen bij de Zwollenaren. 

Voor zijn tijd in Almelo stond de 23-jarige speler onder contract bij Feyenoord en werd hij een half jaar uitgeleend aan Excelsior. Schenkeveld heeft 77 wedstrijden in het betaalde voetbal gespeeld, daarin kwam hij tweemaal tot scoren. Ook kwam hij in het verleden uit voor diverse nationale jeugdselecties, waaronder het Nederlands alftal voor spelers jonger dan 17 en 19 jaar. 

Bart Schenkeveld: ,,Ik ben erg blij met de kans die PEC Zwolle mij heeft gegeven. Dat m’n conditie op peil houden en meetrainen uiteindelijk leidt tot een langdurig contract, is super. Dit is het begin van een mooi nieuw hoofdstuk in mijn carrière, waar ik ontzettend veel zin in heb.” 

Gerard Nijkamp, technisch directeur PEC Zwolle: ,,Met de komst van Bart Schenkeveld zijn we zeer content. Door het vertrek van Jesper Drost ontstond er een mogelijkheid om opnieuw naar de situatie rondom Schenkeveld te kijken. Hij traint vanaf de voorbereiding al mee met onze selectie en heeft in die periode een uitstekende indruk achtergelaten. Ook zijn mentale weerbaarheid vind ik het benoemen waard. Toen anderhalve week geleden Dirk Marcellis werd gecontracteerd, was dat voor Schenkeveld alleen maar een motivatie om nog harder te werken op het veld. Deze instelling levert hem, uiteraard in combinatie met zijn voetballende kwaliteiten, nu een contract op.”    

Foto: Pro Shots / Ronald Bonestroo