Bart Ramselaar wint David di Tommaso schaal

Bart Ramselaar heeft vorige week na de laatste competitie wedstrijd de David di Tommaso schaal uitgereikt gekregen. De David di Tommaso schaal is de prijs voor de tweede plek in het klassement "Beste Speler" van het seizoen 2015/2016. Bart Ramselaar eindigde kort achter Timo Letschert die er met de David di Tommaso trofee van door ging.

Pracht seizoen

Voor Bart Ramselaar was de schaal een beloning op een prachtig seizoen. Nadat hij vorig seizoen reeds in maart zijn debuut maakte in de eredivisie tegen Feyenoord, Is Ramselaar dit seizoen uitgegroeid tot een een basisspeler die wekelijks de kar moet trekken bij FC Utrecht. Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt. Wekelijks zijn er (inter)nationale scouts aanwezig om zijn wedstrijden te analyseren en ook in Zeist is zijn progressie niet onopgemerkt gebleven. Daar Ramselaar aan het begin van dit seizoen nog onderdeel was van Nederland onder 20 (belofte team), is hij inmiddels door bondscoach Danny Blind opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijden tegen Ierland, Polen en Oostenrijk. Zijn plek in de definitieve selectie werd hem medegedeeld door zijn trainer Ten Hag: 'De trainer zei me dat ik in de voorselectie van Oranje zit', lacht de trotse middenvelder, die later op de dag een applaus kreeg van zijn ploeggenoten. 'Ze waren echt blij voor me. Mede dankzij hen heb ik deze voorselectie verdiend.'

Uitreiking David di Tommaso schaal 

Bart Ramselaar kreeg de schaal uitgereikt door Audrey di Tommaso. De weduwe van David di Tommaso reikt de schaal en trofee elk seizoen uit na de laatste thuis wedstrijd. Ramselaar zelf was zeer trots op de prijs. 'Deze prijs betekend veel voor me, ik ben trots dat ik de prijs in ontvangst heb mogen nemen uit handen van Audrey en haar zoon. Ik zal de schaal een mooi plekje geven bij mij thuis.', aldus Bart Ramselaar tegenover zijn managementbureau Prime Sportbusiness.

Foto: Pro Shots