Bart Ramselaar maakt transfer naar PSV

Bart Ramselaar ondertekende vanmorgen op De Herdgang zijn PSV-contract. Marcel Brands noemde hem bij zijn presentatie één van de grootste Nederlandse talenten. Ramselaar heeft een contract voor 5 jaar getekend tot de zomer van 2021.

Naar PSV voor ontwikkeling

Zelf denkt Ramselaar helemaal op zijn plaats te zijn in Eindhoven. 'Dit is de beste stap voor mij.' 

Nog geen anderhalf jaar geleden debuteerde Bart Ramselaar voor FC Utrecht. 41 competitie-duels, 6 treffers, een bekerfinale, debuut voor Jong Oranje en uitverkiezing voor het ‘grote’ Oranje later, is hij al PSV’er. Niemand die kan ontkennen dat de carrière van de jonge middenvelder zich razendsnel ontwikkelt. Zo gek was het dan ook niet dat Ramselaar eerder deze transferperiode al in verband werd gebracht met een overstap naar PSV. Uiteindelijk moest hij wachten tot de derde week van augustus. 'Het heeft eventjes geduurd, maar ik ben blij dat het nu zover is. Ik ben blij dat ik speler van PSV ben', aldus Ramselaar voor de camera van PSV TV. 'Dit is een hele goede stap voor mijn ontwikkeling als voetballer. Ik ben pas twintig jaar, heb een mooie periode gehad bij FC Utrecht en denk dat dit de perfecte vervolgstap is. Op trainingen, tijdens wedstrijden, daarop kan ik me hier ontwikkelen.'

Lange onderhandeling tussen FC Utrecht en PSV

Omdat PSV en FC Utrecht tijdens de onderhandelingen elkaar niet direct vonden, leek een transfer eerder deze week nog ver weg. Technisch manager Marcel Brands vertelde tijdens de presentatie van de middenvelder dat PSV en FC Utrecht de afgelopen dagen mede op aanraden van de Amersfoorter toch door onderhandelden. 'Ramselaar wilde simpelweg dolgraag een stap in Nederland maken. Je ziet tegenwoordig vaak dat jongens al vroeg naar het buitenland gaan. Dat loopt niet altijd even goed af', legt hij uit. 'Natuurlijk wordt het ook hier wennen, maar ik denk dat dit een realistische stap hogerop is'.

Stroomversnelling

Afgelopen dinsdag kwamen de onderhandelingen tussen FC Utrecht en PSV in een stroomversnelling wat resulteerde in een akkoord op woensdagochtend. De onderhandelingen met betrekking tot de persoonlijke wensen van Bart Ramselaar werden direct opgepakt door zijn managementbureau Prime Sportbusiness. Mede door het snelle handelen van Prime Sportbusiness op dinsdag en woensdag kon Ramselaar woensdag aan het einde van de dag al het eerste deel van zijn medische keuring in Geldrop ondergaan. Het vervolg van de medische keuring in Geldrop werd donderdag in de vroege ochtend voltooid. Ramselaar zelf werd hierbij vanaf woensdagavond gedurende 2 dagen begeleid door Fardy Bachdim van Prime Sportbusiness om alles in goede banen te leiden.

'Champions League, een droom die uitkomt' 

Waar Ramselaar bij FC Utrecht onbetwist basisspeler was, krijgt hij bij PSV te maken met een middenveld vol concurrentie. Dat weerhield hem er echter geen moment van om niet bij PSV te tekenen. 'Er zijn hier veel internationals. Ik zie het als een mooie kans om van hen te leren. Ik ben een jongen van het positiespel. Snel inspelen, meteen doorbewegen, ik hoop dat ik de PSV-fan daar blij mee kan maken. Natuurlijk wil ik straks ook spelen, maar ik ben vooral heel blij dat ik me op dit niveau kan ontwikkelen. Waar ik me het meest op verheug? Spelen in de Champions League natuurlijk. Dat is echt een droom die uitkomt.'

Bekijk later vandaag ook de video op de Social Media kanalen van Prime Sportbusiness waarin meer te zien is van deze bijzondere dag voor Bart Ramselaar en zijn familie.

Foto: Prime Sportbusinsess Media