Bart Ramselaar maakt debuut in Oranje

Bart Ramselaar heeft gisteravond in de Amsterdam Arena tegen België (1-1) zijn debuut voor het Nederlands elftal gemaakt. De middenvelder van PSV kwam in de 89e minuut in het veld.

Ramselaar over zijn debuut

"De volgende stap is om een hele wedstrijd te spelen, of in ieder geval een flink deel. Maar dit is wel een mooi begin. Ik ben er trots op dat ik op mijn twintigste al mijn debuut heb mogen maken in Oranje", aldus Ramselaar, die in die paar minuten woensdag een paar keer aan de bal kwam. "Ik heb zelfs nog een dribbel kunnen maken. Dat voelde goed. Het is weer een hoogtepunt, nadat ik onlangs ook al mocht debuteren in de Champions League met PSV."

Snelle ontwikkling

De geboren Amersfoorter beseft dat het hard gaat met zijn loopbaan. Vorig seizoen veroverde hij bij FC Utrecht pas een vaste basisplaats in de Eredivisie.

"Ik hoor de laatste maanden vaak dat het snel en goed gaat. Maar ik ben een nuchtere jongen, ik blijf met beide benen op de grond en doe er alles aan om de stijgende lijn door te zetten. Alleen dan blijf ik namelijk bij Oranje. Het mag niet bij een interland blijven."

Haasje

Na afloop van zijn eerste interland kreeg Ramselaar uit handen van Hans van Breukelen het traditionele 'haasje'. De technisch directeur van de KNVB heeft net als hij een verleden bij FC Utrecht.

"Dat haalde Van Breukelen ook nog aan. Hij vertelde dat hij me heeft zien debuteren bij FC Utrecht en me gevolgd heeft. Het waren mooie woorden, al moest ik het allemaal vooral zien als een begin. En zo zie ik het ook." "Ik heb zelf ook nog wat gezegd, maar niet te veel. Volgens mij moet ik nog een speech geven van een minuut, vanwege mijn debuut. Ik moest nog wat overlaten."

Foto: Pro Shots