Andrew Mendonca tekent contract tot 2019 bij PSV

Andrew Mendonca heeft vanmiddag in het Philips Stadion in het bijzijn van zijn familie en technisch manager Marcel Brands een driejarig contract getekend bij PSV. De middenvelder wordt overgenomen van FC Twente, waar hij bekend staat als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding.

Per 9 juli naar PSV Onder 17

Het talent komt per 9 juli aanstaande over van FC Twente. In het Philips Stadion zette Mendonca zijn handtekening onder het contract tot en met 2019. Mendonca staat bekend als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van FC Twente. Mendonca, van 9 juli 2000, speelde dit seizoen zijn wedstrijden in FC Twente Onder 17. Mendonca is de afgelopen 2 jaar uitgekomen voor FC Twente Onder 17 en is sinds zijn 14e aanvoerder geweest van dit team. 

Jeugdinternational

De jonge Mendonca maakte tevens op vroege leeftijd al zijn debuut als jeugdinternational bij Oranje Onder 15 (14 jaar, 4 maanden en 2 dagen). Tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland en Ierland was hij aanvoerder van de talentenploeg van Peter van Dort. Op 8 september 2015 maakte Mendonca zijn debuut voor Oranje Onder 16, waar hij veelal speelt als verdedigende middenvelder. Tot op heden heeft Mendonca zes interlands gespeeld voor Oranje onder 16. Mendonca is recordinternational van Oranje onder 15 met maar liefst 8 interlands.

Trots

Andrew Mendonca is trots op zijn contract: ‘Ik ben blij dat ik hier mag komen voetballen. Ik voel me trots, trots is het juiste woord.’ 'Het is een lang traject geweest, maar vanaf de eerste gesprekken met PSV voelde het direct goed'. 'Mijn management bureau Prime Sportbusiness heeft me hierin goed begeleid en geadviseerd.'

De ambitieuze middenvelder heeft het traject dat hij zelf wil doorlopen al uitgestippeld: ‘Eerst starten bij Onder 17, daarna doorstromen naar Onder 19 en vervolgens doorbreken in het eerste elftal en prijzen pakken.'

Foto: PSV Media (J. van der Meulen)